Nieuws van de Nederlandse artiesten.

Frans Bauer opent 4e BUMA NL

Het openingspanel van Buma NL 2013 staat in het teken van de carrière van Frans Bauer. Bauer zal hierin worden geïnterviewd over zijn ervaringen als artiest en zijn visie op de huidige entertainmentindustrie. In het openingspanel van Buma NL, dat dit jaar voor de vierde maal plaatsvindt aan de Parade in ’s-Hertogenbosch, staat de carrière van één persoon centraal. Vorig jaar was dit René Froger. Er wordt stilgestaan bij Frans’ successen, ondernemerschap en zijn ontwikkeling als songschrijver. Frans Bauer: “Ik kijk er ongelofelijk naar uit om mijn ervaringen uit mijn carrière te delen met collega’s en nieuwe talenten. Laat het voor iedereen een inspirerende dag worden.”

De vierde editie van Buma NL vindt plaats op donderdag 19 september 2013. Buma NL zet als evenement het Nederlandstalige lied in de breedste zin van het woord in de spotlights. Niet alleen door (talentvolle, potentiële en bekende) artiesten uit de sector een podium te bieden, maar vooral om de sector in het algemeen te voorzien van het allereerste platform ooit speciaal voor haar georganiseerd. Voor de uitreiking van de Buma NL Awards is na een samenwerking met Sterren.nl van de Tros dit jaar dit jaar in zee gegaan met Nederland Muziekland. Dit programma is vanaf september weer op televisie te zien. Op 21 en 28 september wordt de registratie van de Buma NL Awards uitgezonden binnen Nederland Muziekland op SBS 6.

Het grote plugpanel

Onder leiding van Eric van Tijn worden muziekprogrammeurs van relevante radio- en tv-stations gedwongen een uitspraak te doen over nieuw materiaal dat in demofase aan ze wordt gepresenteerd. Hamvraag is natuurlijk: wie wordt er wel en wie wordt er niet gedraaid en wel of niet opgenomen in de playlist? Aan welke criteria dient het liedje te voldoen om bij Puur NL of Radio Oranje Nationaal of TV Oranje gedraaid te worden. Een aantal producties wordt aan een select gezelschap van muziek samenstellers gepresenteerd, en uiteindelijk zal er één de beste blijken. Doelstelling is om de demo om te zetten naar een professionele opname en een natuurlijk een toezegging voor ondersteuning op de stations waar de juryleden werkzaam zijn.