Nieuws van de Nederlandse artiesten.

Eerste CD ‘Oranje Top 30’ voor koningspaar

Na zijn inhuldiging als nieuwe Koning der Nederlanden krijgt Willem-Alexander volgende week als eerste de CD ‘Het beste uit de Oranje Top 30 – deel 1’ toegestuurd. Het gaat om een verzamelalbum van de Oranje Top 30, de enige hitparade met muziek van eigen bodem die nog landelijk op televisie en radio wordt uitgezonden door de muziekzenders Radio Oranje Nationaal, TV Oranje en 49 lokale omroepen. De directie van TV Oranje heeft besloten het eerste album aan te bieden aan de aanstaande koningin en koningin omdat ook zij naar verluidt geregeld luisteren en kijken naar het Nederlandse lied.

Voorafgaande aan de troonswisseling verschijnt dit weekend de eerste verzamel-CD met hits uit de ‘Oranje Top 30′. Volgens directeur Nico Silvius van Radio Oranje Nationaal is dit verzamelalbum een logisch gevolg van de grote populariteit van de Nederlandstalige hitlijst. Meer dan twee miljoen huishoudens in Nederland kunnen inmiddels kijken naar TV Oranje. Radio Oranje Nationaal zag het afgelopen kwartaal haar luistercijfers verdubbelen. Hoogtepunt op beide zenders is de wekelijkse uitzending van de Oranje Top 30. Een CD kan dan natuurlijk niet uitblijven!

De CD ‘Het beste uit de Oranje Top 30 – deel 1’, die wordt uitgegeven door Wolk9, bevat een groot aantal hits van Nederlandse artiesten die recentelijk genoteerd stonden in de ‘Oranje Top 30’. In totaal gaat het om 23 tracks van o.a. Nick & Simon, Jan Smit & Gerard Joling, 3J’s en Xander de Buisonjé. Maar ook typische Radio Oranje Nationaal en TV Oranje volkszangers als Ruth Jacott, Helemaal Hollands, Vinzzent, Quincy en Marco De Hollander ontbreken niet. ‘Het beste uit de Oranje Top 30 – deel 1’ ligt nu in heel Nederland in de winkel. Uiteraard is de CD ook verkrijgbaar in de TV Oranje Shop, voor slechts 9,99 euro.

De ‘Oranje Top 30’ wordt elke week samengesteld aan de hand van gegevens van het bedrijf GfK Retail and Technology Benelux. Daarbij wordt gebruik gemaakt van actuele verkoopcijfers, downloads en streams van het Nederlandstalige lied. De hitlijst is tevens gratis beschikbaar voor uitzending door lokale omroepen in Nederland. Bijna vijftig lokale omroepen zijn daartoe inmiddels overgegaan, veertig andere omroepen hebben belangstelling.