Zusjes van Wanrooy boeken | inhuren via BekendeArtiesten.nl

Zusjes van Wanrooy

Anny en Paula van Wanrooy treden al vanaf hun jeugd op met nationale en internationale artiesten. In 1971 was hun eerste televisieoptreden in het programma: “Met de muziek mee”, van Henk van Montfoort. Na deze ervaring wisten ze direct: We willen van onze hobby ons beroep maken.De zussen Anny en Paula van Wanrooy studeerden in 1983 af aan het Conservatorium te Rotterdam, alwaar ze de onderwijs acte accordeon, de acte kamermuziek en het diploma uitvoerend musicus behaalden. Beiden studeerden hiernaast ook schoolmuziek en Paula hoofdvak piano. In 1981 behaalden ze de eerste plaats op de wereldkampioenschappen voor accordeon duo’s te Saint-Etienne. Er volgt een internationale carrière met als hoogte punten optredens voor de Koninklijke familie in Ahoy, in Japan bij de opening van een kopie van Huis ten Bosch, in Frankrijk bij de aankomst van de Tour de France waar ze kennis maakten met Jacques Chirac. Ook maakte het grote indruk op de zussen met oude rotten uit de accordeonwereld in radio en televisieprogramma’s te mogen samenwerken, waaronder: Harry Mooten, Johnny Meyer, Harry de Groot en Henny Langeveld.

Met veel plezier brengen Anny en Paula hun jarenlange ervaring over op anderen of het nu op de middelbare school is, een accordeonorkest, een shantykoor of een individuele accordeonleerling.

In eigen land werken ze mee aan grote televisie shows.

– Tineke
– Ivo Niehe
– Sonja Barend
– Paul de Leeuw
– Karin Bloemen e.d.

Het duo speelt alle mogelijke stijlen op hun instrument en er is altijd interactie met het publiek tijdens de optredens.
Ze spreken dan ook veel talen waaronder Engels, Frans, Duits, Russische, Italiaans, Spaans en Japans.

Komponisten van heinde en verre schrijven voor de zussen, in Ierland schreef James Wilson zelfs een duo voor accordeon en symfonie orkest voor hen, wat ze daar in première brachten in een live uitzending. Anny en Paula zijn trots op CD’s die ze zelf maakten bij Dureco en samen met andere artiesten waaronder Paul de Leeuw Plugged en de DVD met Marianne Weber.

Eind 2012 stonden de Zusjes van Wanrooy in de Nederlandse hitlijsten met hun single “Accordeonfeest” geproduceerd door Laurens van Wessel van Studio’69.

Artiesten de Zusjes van Wanrooy kunt u boeken / huren voor een optreden op uw feest of evenement. Voor boekingen / inhuren van artiesten de Zusjes van Wanrooy kunt u terecht bij artiestenbureau BekendeArtiesten.nl
Bel voor prijs / kosten van artiesten de Zusjes van Wanrooy geheel vrijblijvend 078-6737733.

Prijs informatie:
Gage is op aanvraag.

Zusjes van Wanrooy boeken