Henk Wijngaard boeken | inhuren via BekendeArtiesten.nl

Henk Wijngaard

Al jong was hij met de muziek bezig, en op zijn 14e verjaardag kreeg hij van zijn moeder een gitaar. Hij heeft daarna in diverse bandjes gespeeld. De bijrijder van zijn vrachtwagen vroeg op een dag waarom hij geen Nederlandstalig liedje ging schrijven voor vrachtwagenchauffeurs. Via talentenjachten kwam Henk Wijngaard bij platenmaatschappij Telstar terecht, die het nummer “M’n cabine” uitbracht. Hij stelde de platenbaas voor om een hele LP vol met chauffeursliedjes te zingen. In het begin twijfelde de platenbaas, maar na het horen van de nummers gaf hij toch toestemming.
Met zijn vierde singeltje, “de Vlam in de Pijp”, kwam hij zowaar de hitparades binnen, en stond met zijn album “Zingende Wielen” zowaar een half jaar in de LP top 100, en er ontstond een ware metamorfose in de chauffeurs wereld, opeens kregen ze een andere titel, vanaf toen werden het Truckers en reden ze niet meer op een vrachtauto, maar op een Truck. Amerika kwam een stukje dichterbij. De hits volgden elkaar in een snel tempo op en hij had geen tijd meer voor het schrijven van liedjes. Dat werd deels overgenomen door mensen als Fred Limpens, Dick van Altena enz. Zij schreven hits als: “Containersong”, “Kilometervreters”, “Asfaltrocker”, “Suzie”, “Jaren mee”, enz.
Al met al stond hij vanaf 1977 tot 1990 zo’n kleine 20 keer in de top 40, en 20 keer nummer 1 in de Nederlandstalige top 10. Dit leverde hem 4 Gouden Albums, plus 3 Gouden Cassettes op.

Nieuwste single van Henk Wijngaard: ‘Mijn Groningen’.

Artiest Henk Wijngaard kunt u boeken / huren voor een optreden op uw feest of evenement. Voor boekingen / huren van artiest Henk Wijngaard kunt u terecht bij artiestenbureau BekendeArtiesten.nl
Bel voor prijs / kosten van artiest Henk Wijngaard geheel vrijblijvend 078-6737733.

Specificaties:
Geluid: A-set / M-set

Prijs informatie:
1 x 30 minuten € 4.650,-
Reiskosten: Inclusief door Nederland

Prijswijzigingen voorbehouden en genoemde gages zijn excl. BTW en BUMA.

Henk Wijngaard boeken