Gerard Cox boeken | inhuren via BekendeArtiesten.nl

Gerard Cox

Gerard Cox is een artistieke duizendpoot. Hij is zanger, in zijn inmiddels meer dan 40-jarig artiestenbestaan heeft hij 13 lp’s uitgebracht, de muziek van films en musicals waarin hij heeft opgetreden nog niet meegeteld. Hij scoorde diverse hits in de top 40. Van zijn hit ”t Is weer voorbij die mooie zomer’ werden 155.000 exemplaren verkocht. Dit nummer stond 26 weken in de top 40. In oktober 1998 zag zijn 15e cd het levenslicht, getiteld “Andere Noten”. Op deze cd zingt Gerard o.a. duetten met Paul de Leeuw en Joke Bruijs. Over zijn laatste CD ‘Wat je zingt dat ben je zelf’, waarop hij begeleid wordt door Eric van der Wurff op piano, waren zèlfs de heren en dames recensenten laaiend enthousiast!

Tevens is hij acteur. Hij speelde de hoofdrol in de Nederlandse versie van de Broadway musical ‘Promises, Promises’, en tevens in de originele Nederlandse musical ‘Fien’. Hij was te zien in ‘Hoofdstuk Twee’ (Chapter Two) van Neil Simon en in ‘Gekke Mensen’ (Absurd person singular) van Alan Ayckbourn, stukken die hij ook vertaalde. Dat brengt ons bij de volgende kant van zijn veelzijdigheid…

Hij schrijft boeken en toneelstukken. Hij schreef niet alleen het merendeel van de liedjes en sketches van de vele revues waarin hij onder andere speelde met Jasperina de Jong, Frans Halsema en Rogier van Otterloo, maar ook vele succesvolle boeken zoals ‘Jongen, rook jij wel genoeg?’ en ‘3-0 achter, niets aan de hand’. In november 1992 verscheen zijn laatste ‘brievenboek: ‘Poste Restante’. Tevens schreef hij het scenario van de misdaadfilm ‘De Zwarte Ruiter’. Voor toneel vertaalde hij ook ‘One for the Road’ (Stennis met Dennis) van Willy Russell. En voor televisie bewerkte hij de serie ‘De Fabriek’.

Als acteur verscheen hij in de films ‘Het Debuut’ en ‘Lieve Jongens’. Nouchka van Brakel en Gerard hebben vorig jaar – 25 jaar na Het Debuut – hun succesvolle samenwerking opnieuw opgevat. Hij speelde de hoofdrol in haar laatste film ‘De Vriendschap’.
Verder speelde Gerard de hoofdrol in de Nederlandse comedyserie ‘Vreemde Praktijken’, een serie die zijn vervolg kreeg in ‘Toen was geluk heel gewoon’. Gerard schrijft samen met Sjoerd Pleijsier de scripts zelf. Het is de triomf van de gezelligheid, waaraan de kijkers meer dan ooit behoefte blijken te hebben. De serie won in 1999 een Academy Award èn de Televizierring!

Het laatste punt van zijn veelzijdigheid dat wij aanhalen is zijn presentatiewerk. Hij heeft onder andere inmiddels al meer dan 350 zondagochtendconcerten in de Rotterdamse Doelen gepresenteerd.

Artiest Gerard Cox kunt u boeken / huren voor een optreden op uw feest of evenement. Voor boekingen / inhuren van artiest Gerard Cox kunt u terecht bij BekendeArtiesten.nl
Bel voor prijs / kosten van artiest Gerard Cox geheel vrijblijvend 078-6737733.

Specificaties:
Geluid exclusief

Prijs informatie:

1 x 30 minuten € 3.100,00 inclusief begeleiding pianist
Reiskosten: Inclusief door Nederland
Samen met Joke Bruijs 1 x 45 minuten € 5.950,00 inclusief begeleiding pianist

Prijswijzigingen voorbehouden en genoemde gages zijn excl. BTW en BUMA. Foto: ©Govert de Roos

Gerard Cox boeken