Eddy Walsh

Eddy Walsh

Hoofdschuddend staan de doktoren aan het bed van Eddy Walsh. Met een snelheid van 165 kilometer per uur is de bijna tienjarige jongen na schooltijd bij het oversteken van de straat door een automobilist geschept. ,,Er is geen enkele hoop op herstel of overleven,” krijgen zijn ouders te horen.

Na vijf dagen in coma te hebben gelegen en door veel schroef- en naaiwerk weer in elkaar te zijn gezet, gebeurt een wonder. Hij herstelt en sindsdien is elke dag voor de nu 41-jarige zanger Eddy Walsh als het ware ’gevonden’.

Als de Zaankanter 14 jaar is, laat presentator Jacques d’Ancona bij een karaoke Firatoshow in Amsterdam waaraan Eddy deelneemt, weten veel in zijn showbizz-verrichtingen te zien. Het advies is vooral in het vak door te gaan.

Na zijn schoolperiode begint Eddy Walsh als zogenaamde varensgezel, oftewel krullenjongen, bij een houtbedrijf. Tijdens het opruimen van vette smeerolie van de machines en rotzooi die anderen achterlaten, traint hij ondertussen de stembanden, tot groot plezier van zijn collega’s. Bij elke gelegenheid springt hij op tafels en stoelen. Iedereen in zijn naaste omgeving weet dat in Eddy een aankomend bekende Nederlandse artiest huist. Het moet er alleen nog even uitkomen.

Met veel ambitie werkt hij zich op bij het houtbedrijf en wordt baliemedewerker, annex verkoper. Kruiwagens Hoewel de artiest de laatste acht jaar met eigen geluid door het land trekt en veelvuldig optreedt, moet hij bij het kiezen van een professionele loopbaan nog even in de wachtkamer.

Als geen ander weet de zanger-entertainer in hart en nieren inmiddels dat zonder de nodige kruiwagens een carrière als beroepsartiest lang op zich laat wachten. Bij het bezoeken van een klant, voor het opmeten van een houten vloer, blijkt de man een internationaal gerenommeerde talentscout te zijn. Deze hoort hem meezingen met de radio, is laaiend enthousiast en brengt Eddy Walsh in contact met grammofoonplatenmaatschappij Arcade. De firma aarzelt niet en biedt hem een langdurig platencontract aan.

Dit resulteert begin februari 2001 in zijn eerste single-cd Naar mijn zin, mede tot stand gekomen door de Utrechtse producer, componist en tekstdichter Pascal de Vormer. Niets lijkt het succes van de allrounder nog in de weg te staan. Bijna tegelijk maakt ook de vader van René Froger, Bolle Jan, kennis met het frappante stemgeluid en presentatiekwaliteiten van Eddy. Omdat de joviale Amsterdammer altijd een goede neus heeft voor talent leidt dit tot een vaste overeenkomst bij het befaamde café Bolle Jan aan de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam.

De nu inmiddels 41 jarige zanger zingt alle maandagen in de maand bij het bekende en gezellige feest café. Dat doet hij nu alweer 11 jaar en met veel overgave; “Het is altijd weer fijn om zo`n café heen en weer te zien gaan en de mensen te kunnen laten genieten van iets wat ik gewoon zomaar gekregen heb”.

Ik ben blij en gelukkig als ik mijn ding kan doen en de mensen een fijne avond kan bezorgen waar ze nog lang over praten. Ik voel me helemaal op mijn plek in café Bolle Jan tussen de gezellige Amsterdamse vrolijkheid en het is nog altijd een feest om daar te zingen. Aldus de zanger zelf.

Nieuwste single: “Papa”.

Artiest Eddy Walsh kunt u boeken / inhuren voor een optreden op uw feest of evenement. Voor boekingen / huren van artiest Eddy Walsh kunt u terecht bij artiestenbureau BekendeArtiesten.nl Bel voor prijs / kosten geheel vrijblijvend 078-6737733.

Specificaties:
Geluid: M-set

Prijs informatie:
1 x 30 minuten Gage op aanvraag
Reiskosten: Inclusief door Nederland

Prijswijzigingen voorbehouden en genoemde gages zijn excl. BTW en BUMA.

Eddy Walsh boeken