Nieuws van de Nederlandse artiesten.

America’s Got Talent wil Rijswijkse William Janz

In 2019 bereikte WILLIAM JANZ, de Rijswijkse JULIO IGLESIAS imitator, de halve finale van het tv-programma Spain Got Talent. Toen er onlangs bij zijn manager RINY SCHREIJENBERG een verzoek binnen kwam of hij mee wil doen aan America’s Got Talent, kon hij zijn oren en ogen niet geloven. ‘Dit is echt ongelofelijk. Toen ik het programma in Spanje had gedaan, dacht ik echt nu houdt het op. En dan dit, wat nog vele maler groter is. Ik dacht eerst dat het een grap was, van één of andere verborgen cameraprogramma. Maar het is gewoon waar. America’s Got Talent heeft van alles opgevraagd, wat met mij te maken heeft. Ze willen mij heel graag in de show. Er kijken gewoon tussen de 11 en 13 miljoen mensen naar.’ De makers van het programma zijn bij hem terecht gekomen, door een filmpje wat op YouTube staat. ‘Dat was de halve finale van mijn optreden in Spanje. Inmiddels is dat meer dan negen miljoen keer bekeken. Ze vonden het zo uniek, dat ze gelijk stappen hebben ondernomen. Ze struinen de hele wereld af naar artiesten die ze voor de uitzending kunnen gebruiken. Over hoe en wat en wanneer de opname zijn, krijg ik nog te horen. Al zit ik alleen maar in de voorronde, dan ben ik al blij. Maar mijn doel is natuurlijk wel de finale. Deze opsteker kon ik wel gebruiken, in deze moeilijke tijden waar wij als artiest in zitten. En natuurlijk ook de rest van Nederland. Dit is gewoon uniek. En zo’n enorme kans.’ William is niet de eerste Nederlandse ster, die gevraagd wordt voor het programma. Eerder behaalde GLENNIS GRACE de finale, die ze helaas niet won. ‘Misschien is het een idee om haar te bellen. Glennis kan mij vast goede tips geven.’ Ondanks dat de optredens stilliggen, laat de Julio Iglesias imitator zijn fans niet in de steek. ‘Zondag 14 februari kom ik met een speciaal Valentijns concert. De zondagen erna kom ik met een speciale show, waar ik ook mijn nieuwe single ‘Perdido’ zal zingen. ‘Dat is een productie van mijn manager Riny Schreijenberg en EMILE HARTKAMP. De muziek is vijfentwintigjaar geleden door FRANS BAUER gebruikt, mijn team heeft er nu een Spaanse tekst op gemaakt. Een heerlijk nummer is het geworden. Ik kijk uit naar de livestream optredens. Eindelijk kan ik weer wat doen voor mijn fans. In het verleden ben ik wel vaker live gegaan vanuit mijn huiskamer. Mijn zoon deed dan het geluid en mijn vrouw het licht,’ lacht William. ‘Toen ging er nog wel eens wat mis. Maar dat had ook wel wat. Nu pakken we het professioneler aan en komen de shows vanuit een studio. Via ticketpoint zijn er kaarten te bestellen.’